Recept » Varm romsås till fisk

Varm romsås till fisk

Betyg: 4.0/5 (1 röster)

Passar försträffligt till ugnsbakad fisk som lax, hällefisk, plattfisk mm. Går på ett kick att göra!

Portioner/antal: 4 • Typ av rätt: Sås
Kök: Skandinavien • Tillagningsätt: Kokat

Ingredienser

1 burk creme fraiche
1 dl grädde (valfri procent men kokbar)
1 st fiskbuljongtärning
1 nypa salt och peppar att smaka av med
0,5 dl hackad dill (djupfryst går bra)
1 burk röd stenbitsrom

För att piffa upp lite extra:

1 paket saffran, smulas i från början
10 st halverade räkor, helst färska

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche, grädde, smulad buljongtärning och eventuellt smulad saffran.
  2. Låt koka upp och småsjuda några minuter. Ta av från plattan.
  3. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar om det behövs.

Serveringsförslag

Ugnsbakad fisk.

Källa: Min kompis Trollis



Skapat 2008-01-09


Kommentarer

2013-12-04 11:33, Afaf07
Mycket gott men behöver man veta hur många gram Rom burken ska vara tex ..........

Om mig
Till startsidan

Annons:

Arkiv

mar 2012
maj 2010
mar 2010
nov 2009
sep 2009
apr 2009
mar 2009
feb 2009
jan 2009
nov 2008
okt 2008
sep 2008
apr 2008
mar 2008
feb 2008

Recept

Alla recept
Bröd
Cocktail
Dessert
Dressing
Dryck
Förrätt
Frukost
Godis
Huvudrätt
Kakor
Övrig
Paj
Sallad
Sås
Smörgås
Soppa
Tillbehör
Vegetarisk

Alla recept finns hos kokaihop.se, hitta fler matbloggar hos oss.